Åbroparken 1959 (PA-ABRO3-59.167)

Det ser ut som en idyllisk vårdag 1959, eller möjligen 1958. Det är Åbroparken, ett andningshål i Värnamo om än kanske inte lika njutbart idag. Själv minns jag Åbroparken från slutet av 50-talet. Ofta när vi åkte in från Horda för att handla lekte jag i Åbroparken medan min ”tant Nenne” gick och handlade – och jag hade fått någon leksak från Albin Johanssons som jag testade där. Jag var nog 8–9 år och det var helt naturligt och kul att vara där. När jag senare gick på Finnvedsskolan –  kanske lite senare, aktade man sig ofta för Åbroparken då det hade blivit ett tillhåll för knarkare. I vilket fall som helst har Åbroparken allt sedan den anlades för nästan 100 år sedan varit ett tillhåll för olika människor i oilka tidsekoker. Snart kanske där till och med finns en skejtbana om än i östra kanten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2013 vyer.nu