Uttagen till Nordia 2014

Webbredaktören här är en av 26 svenska utställare som är antagna till Nordia 2014 i Lilleström utanför Oslo. Nordia kan betecknas som något av ett nordiskt mästerskap inom frimärken och vykort.
Per Bunnstad visar i vykortsklassen sitt exponat om Albatross på 40 A3-sidor. Han visade detta senast vid den nationella utställningen Skivaryd 2011 på hemmaplan i Skillingaryd. Den gången fick han 86 poäng.

Albatross handlar om den tyska båten som 1915 sköts på grund utanför Gotlands kust och där en del av besättningen internerades i Skillingaryd,

Denna gång kommer Per att bygga om exponatet helt och hållet för att kanske få ytterligare några poäng. Fem svenskar tävlar i just vykortsklassen där det även ingår deltagare från andra nordiska länder.

Från närområdet finns också Hans-Göran Eklöf från Landsbro och Björn Jonasson från Hestra. Sven-Börje Ewers från Lund har också nära anknytning då han liksom Per och Björn är med i Värnamo Filiatelistförening. Per  är också med i Skivaryds Samlarklubb i Skillingaryd-Vaggeryd.

140718_albatross_sid1_2011

Förstabladet vid utställningen 2011


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2013 vyer.nu