Godsaker och Alice Tegnér…

I dag presenterar Postnord nya frimärken. Det handlar dels om årets julfrimärken, dels om Alice Tegnér. Julen är den tid på året då vi skickar flest personliga hälsningar. I år förstärks julkänslan av bland annat lussebullar, pepparkakshus och juläpplen illustrerade av Molly Bark.
Julkort är den mest uppskattade julhälsningen. Sju av tio svenskar skickar helst sina julhälsningar som julkort och ifjol landade nästan 26 miljoner kort i svenska postlådor.

Årets julfrimärken bjuder på populära godsaker i form av pepparkakshus, apelsiner med nejlikor, lussekatter, juläpplen, marsipangrisar och glögg i illustration av Molly Bark. Bark ritar gärna efter riktiga förebilder och har därför bland annat bakat lussekatter, preparerat en apelsin med nejlikor och kanderat ett äpple som förlagor till de juliga motiven.

– Julfrimärkena ska förstärka julkänslan. När årets julhälsningar med bland annat pepparkakshus och lussebullar på frimärkena landar i postlådan eller på hallmattan då börjar julfirandet, säger Britt-Inger Hahne, Postnords frimärkschef.

Julfrimärkena finns att köpa hos Postnords ombud och i e-butiken på Postnords hemsida www.posten.se/frim från och med den 13 november. Sista dag att posta sina hälsningar med julfrimärken och för att de ska komma fram innan jul är den 16 december.

Den 13 november lanseras också två frimärken i valören 14 kr som uppmärksammar 150-årsminnet av kompositören Alice Tegnérs födelse.

Alice Tegnér (1865–1943) är en av Sveriges mest älskade kompositörer av barnvisor. Samlingen ”Sjung med oss mamma” utkom i nio häften mellan 1892–1934. Den mycket spridda sångboken ”Nu ska vi sjunga”, med illustrationer av Elsa Beskow, utgavs 1943 på Alice Tegnérs initiativ.

Frimärkena är illustrerade av Eva Wilsson som låtit Elsa Beskows välkända illustrationer till Tegnérs verk bilda ett festtåg där figurerna från visorna uppvaktar och hyllar henne.

Fakta om frimärkena som ges ut den 13 november:

Jul 2014 – Julgott
Frimärkena har illustrerats av Molly Bark och fått grafisk form av Gustav Mårtensson. Tryckning har skett i offset och förpackningen är häfte med tio självhäftande frimärken och fem motiv. Valören är för inrikes julhälsningar (6,50 kr).

Jul 2014 – Glögg
Frimärket har illustrerats av Molly Bark och fått grafisk form av Gustav Mårtensson. Tryckning har skett i offset och förpackningen är rulle med 100 självhäftande frimärken och ett motiv. Valören är för inrikes julhälsningar (6,50 kr).

Alice Tegnér 150 år
Frimärkena har utformats av Eva Wilsson. Förlagor: Elsa Beskow och foto från Bonnierarkivet/TT. Gravör: Lars Sjööblom. Tryckning har skett i kombination ståltryck och offset och förpackningen är miniark med två frimärken i varje. Valören är 14 kr, för utrikes hälsningar och brev.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2013 vyer.nu