Vettern i storm… (551-VA-2-1129-vettern-i-storm)


One thought on “Vettern i storm… (551-VA-2-1129-vettern-i-storm)

  1. Jag var med om en storm på Vättern vintern 47-48. Var inte själv inne vid Vättern själv, men däremot var jag på mitt jobb på stationen i Norrahammar.
    Ett godståg som kom från Jönköping Kl. fem på morgonen var helt nedisat på den sidan som stått mot Vättern då tåget stod uppställt i Jönköping.Det var en kraftig storm och klart och kallt på natten och trots att tågsättet stod ca tjugo meter från stranden slog vågorna upp och frös fast. Islagret var ungefär tjugo cm.tjockt och vi fick spetta oss in i vagnarna. Som tur var skulle vi inte in i så många vagnar. Detta är en episod som jag inte glömmer under min 43-åriga järnvägsmannabana.

    Håkan Johansson/pinebo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2013 vyer.nu