Nya frimärken med blomstermotiv

På torsdag den 26 augusti 2021 lanserar Postnord nya frimärken som pryds av sensommarblommor och brandflyg.

Blommotiv är sedan länge en favorit på de svenska frimärkena och med sensommarens blomsterprakt hoppas Postnord kunna inspirera till att välja närodlade och säsongsanpassade snittblommor, ett smart val både för miljön och plånboken.

Att äta närodlat och i säsong är ett redan ett etablerat förhållningssätt i Sverige och något som blir vanligare varje år. Men att handla närodlade blommor och buketter är fortfarande en främmande tanke för många. Närodlade snittblommor i säsong eller kanske en bukett från någon av de svenska trädgårdar som erbjuder självplock av snittblommor är ett klimatsmart sätt att njuta av en blombukett.

– Blommor på frimärken är ett återkommande och omtyckt motiv. Att unna sig själv eller en vän en blomsterbukett är ett fint sätt att visa omtanke. Nu kan man också med våra frimärken skicka en närodlad blomsterbukett med en sommarhälsning, säger Kristina Olofsdotter, chef för Postnord Frimärken.

Motiven på de nya frimärkena är fotograferade på Rosendals trädgård i Stockholm som är en av flera trädgårdar som erbjuder självplock av blommor. På Rosendal odlas allt biodynamiskt och de håller även kurser i trädgårdsodling, matlagning, bakning och blomsterbinderi. Per Myrehed har fotograferat och design är utförd av Eva Wilsson.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2013 vyer.nu