Flygfoto från Bredaryd (FL1-1884)

Vi har kommit till det fjärde flygvykortet från Bredaryd och det visar Lundagård. Detta sjukhem startade redan på 1920-talet och är fortfarande igång om än i annan regi än förr. Kortet är från 1946–47.


2 thoughts on “Flygfoto från Bredaryd (FL1-1884)

 1. Hej!
  Mitt namn är Marie Nilsson. Jag hittade den här bilden på Lundagård och kan då inte låta bli att skriva lite historia till er om just Lundagård. Står i er text att det redan på 1920 talet startades en verksamhet med sjukhem just där. Det var min mormor Ida Eklund som startade den verksamheten. År 1946 hölls där ett stort bröllop för mina föräldrar Yngve och Lilian Nilsson. Jag var mycket på Lundagård som barn när jag besökte alla mina släktingar ”Bröderna Svenningsson” med familjer
  .Kommer speciellt ihåg den stora matsalen med den höga mörka panelen längs väggarna. Finns den kvar?
  Har många släktingar kvar runt Bredaryd som jag är uppe och hälsar på lite då och då.

  Mvh Marie Nilsson
  Mobilnr: 0706-284003

 2. Ås. Funderar på vem som är arkitekten till byggnaden. Kan det vara Torben Grut? Vet ni händelsevis detta?

  Mvh Marie Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2013 vyer.nu